Bäste Resenär! Vi har just nu vissa tekniska störningar på grund av byte av bokningsplattform. Det påverkar framförallt vår online-incheckning, och vi hänvisar därför tillsvidare till incheckningsdiskar på respektive flygplats. Vi beklagar situationen och arbetar för att ha en lösning på plats så snart som möjligt.

Om oss

Fokker 50

Amapola Flyg, med varumärke populAir, opererar med Fokker-50 plan på linjerna Arlanda-, Arvidsjaur, Gällivare, Hemavan, Kramfors, Lycksele, Vilhelmina, Örnsköldsvik, samt Arlanda- Mariehamn och Mariehamn-Åbo.

Fokker-50 är ett turbo-prop flygplan med plats för 50 passagerare. Amapola Flyg är en erfaren Fokker 50 operatör och har en enhetlig flotta bestående av 12 stycken Fokker 50 flygplan, varav 7 stycken är passagerarflygplan. Flygplanstypens max marschhastighet är 532 km/h (287 kt) och normal marschhastighet är 509 km/h (275 kt). Bränsleförbrukningen vid max nyttolast är 0,24 liter per tonkilometer. Räckvidden är 900 nautiska mil och flygplanet är därför lämpligt för regionala destinationer inom Sverige och Europa.

 

Fokker 50 - ett vitt flygplan med grön akterfena under en blå himmel
Fokker 50 interiör - rena grå säten, blågrå mittgång och ljus, luftig känsla