Bäste Resenär! Vi har just nu vissa tekniska störningar på grund av byte av bokningsplattform. Det påverkar framförallt vår online-incheckning, och vi hänvisar därför tillsvidare till incheckningsdiskar på respektive flygplats. Vi beklagar situationen och arbetar för att ha en lösning på plats så snart som möjligt.

Vilka är populAir?

Välkommen till populAir – ditt förstaval för smidiga och prisvärda flygresor inom Sverige!

Om oss

Efter 18 år som Amapola fick vi en populAir idé, ett namn som vi tror att du kommer ihåg och som förhoppningsvis får dig att le lite. Med vår grönvita bakgrund vill vi symbolisera Nordens gröna skogar och vita vidder.

Vi på populAir är stolta över att erbjuda bekväma och säkra flygningar till några av Sveriges mest spännande destinationer. Upptäck vårt vackra land från norr till söder med våra pålitliga flygtjänster. Oavsett om du reser för affärer eller nöje, strävar vi alltid efter att göra din inrikesresa så behaglig och minnesvärd som möjligt.

Flyg med oss och upplev skillnaden med populAir – upptäck Sverige med oss!

Mer om vår verksamhet

 • populAir är marknadsnamnet för Amapola Flyg AB:s passagerarverksamhet och är ett svenskt flygbolag med svenska ägare och har svenska kollektivavtal.
 • populAir har sin bas/-nav på Stockholm Arlanda.
 • populAir flyger till följande destinationer från Stockholm Arlanda: Arvidsjaur, Gällivare, Hemavan, Kramfors, Lycksele, Mariehamn, Vilhelmina & Örnsköldsvik. Från Mariehamn flyger vi till Åbo. 
 • populAir har interlineavtal med SAS. Detta innebär att du som resenär har möjlighet att resa vidare med SAS på samma flygbiljett och samtidigt checka in dig och ditt bagage till din slutdestination, boka din flygresa via sas.se eller hos din resebyrå. 
 • populAir har en enhetlig flygflotta som består av 12 Fokker 50 (7 st i passagerarversion och 5 st i fraktversion), denna flygplanstyp är väl lämplig att flyga regionala flyglinjer.
  Fokker 50 är ett bränslesnålt flygplan, bränsleförbrukningen är 0,038 liter per stol/km. 
 • populAir flyger på mellan 6 000 och 7 000 meters höjd, vilket innebär att det inte uppstår några höghöjdseffekter under flygningen. 
 • Fokker 50 använder upp till 30 % mindre bränsle än ett regionalt jetplan med samma passagerarkapacitet. Följaktligen är CO2-uttaget upp till 30 % mindre. Fokker 50 CO2-utsläpp per passagerare är mindre än 100 gr/km, vilket är ett lägre utsläpp än de flesta fossildrivna bilar (förutsatt 100 % belastningsfaktor för Fokker 50 och (1 person per bil)
  Källa: fokkerservices.com